Handlekurv 0

Gratulerer! Bestillingen din kvalifiserer for gratis frakt! Du er 1.500 kr unna å få gratis frakt!

Sum Gratis
Frakt, moms og rabattkoder blir regnet ut i kassen

Din handlekurv er tom

Vil du vite prosessen min med å lage bilder?

Mange spør meg hvordan jeg lager mine bilder, hvordan min prosess er. 

Ikke minst lurer mange på hvor jeg får ideene fra til motivene mine?


Et bilde blir til…

Jeg er introvert og bruker mye tid på å være alene. I mine alene stunder spinner mine tanker på høygir. Jeg er glad i å analysere ting, føle på ting, kjenne etter, vurdere…. men jeg liker ikke å sette ord på ting muntlig på samme vis som jeg gjør visuelt. Mine følelser og tanker må ned på papir i form av ord og bilder. Jeg er genuint opptatt av å være et medmenneske, det å prøve å gjøre en liten forskjell for et menneske. Samtidig er jeg introvert og har ikke kapasitet og overskudd til å være mye sosial.  Dermed ble min form for å være et medmenneske i hverdagen et liv som kunstner med å sette ord og bilder på sårbarhet og livet, gjennom kunst som jeg deler med omverden. Jeg blir ydmyk i møte med hjertevarme tilbakemeldinger jeg får fra mennesker som blir berørt av min kunst. 


En ide kan oppstå gjennom en samtale med et menneske. En setning eller et tema som blir pratet om, og jeg kan plutselig se for meg et bilde i hodet ut fra denne samtalen. Når jeg leser en bok, eller ser noe på nettet, danner det seg ofte et bilde i mitt hode. En film kan også skape ideer. De enkle små ting i hverdagen kan jeg snu og vende på i mitt hode, analysere og komme frem til et bilde. Jeg skriver alle ideèr som popper opp i mitt hode ned i en bok. På denne måten har jeg alle mine ideer samlet på en plass.


Hva skjer videre etter en idé?

Fra et motiv har dannet seg i mitt hode, frem til det er et fysisk bilde, kan være lang. Jeg må ha tid og ro rundt meg når jeg tar frem malekostene mine. Jeg setter av tid i min kalender til kreativt arbeid. Da legger jeg vekk alt annet og jobber i mitt atelier hjemme i mitt hus. Jeg kan drikke tre kopper kaffe og gå rundt i huset og gjøre mye ufornuftig før jeg klarer å få noe som helst ned på lerretet. Det er en litt slitsom og tung prosess. Jeg tenker alltid først  - Dette får jeg ikke til! Jeg kommer ikke til å få til å lage noe bilde denne gangen! Jeg har mistet evnen til å lage kunst! Og dette skjer hver gang. En skulle kanskje tro at når en nærmer seg 50 år og har levd av kunsten i mange år, så hadde en fått mer tro på seg selv - men nei du! En skal igjennom samme møya hver bidige gang!


Jeg bruker akrylmaling når jeg maler. Jeg bruker ofte en teknikk som kalles mixed media. Da blander jeg forskjellige materialer i samme bilde. Jeg bruker tekstiler. Jeg er glad i å bruke tekstiler med små blomster som jeg klipper ut til kjoler og hjerter jeg limer på et lerret. Deretter maler jeg detaljer på tekstilene med akrylmaling. De aller minste detaljer tegnes på med liten sort pen. Jeg bruker også kritt, farge blyanter og pasteller i detaljene i mine bilder.

Når et bilde er ferdig, skanner jeg eller avfotograferer bildet og laster motivet opp digitalt til min Mac. Noen bilder bearbeider jeg videre i programmer som Illustrator eller Procaste. 


Trykking

Jeg trykker alle mine bilder på en gedigen printer som er nærmere 2 meter lang. Trykkemaskin står på et kontor jeg leier 200 meter fra mitt hus. Jeg har kort vei til jobb. Trykkemetoden heter Gicleé. Et ferdig motiv trykkes i 300 opplag. Hvert bilde signeres og nummereres av meg. 


Nettbutikken

Bildene mine selges i min egen nettbutikk. Her kan du velge om du vil ha bilde med eller uten ramme. Velger du ramme, rammer vi det inn fint hos oss før vi sender det til kunden. Vi har en flott ung gutt som kommer og pakker kunsten for oss og legger det klart for at posten kan hente det. Vi sender varer fra nettbutikken til våre kunder to ganger i uken.


Teamet bak Kjersti Munkejord Lamb

Jeg er så heldig å ha to sønner med i min familiebedrift. Teamet bak kunsten min utgjør fire personer. Kjersti som lager kunsten, Reidar (19 år) er daglig leder og tar seg av driften. Andrew (21 år) tar seg av all markedsføring og Oskar (16 år) pakker varene. 

Vi leier et koselig hus veldig nær der vi bor og har skapt oss en arbeidsplass som er vårt andre hjem.